Telefoonhoezen annex brillenkokers van staallappen en spijkerstof

Van een staalboek met ruim 100 prachtige lapjes van decoratiestoffenleverancier Fabricut, gekocht bij Kringloop Wageningen, maakte ik april 2021 een serie telefoonhoezen. Omdat ik ook als voering een stevige stof nam (spijkerstof), zijn ze tevens geschikt als hoes voor zonnebrillen en leesbrillen.

Geborduurde patchwork yogamattas van spijkerstof en stofstaallapjes

Je kunt natuurlijk gewoon een touw om je yogamat doen, en hem zo opbergen. Maar de meeste matjes zijn kaal en grijs. Zeker als je hem niet in een kast, maar in je (slaap)kamer wilt leggen, zoals ik, is het leuker om er een stoffen hoes omheen te doen. Vanwege zijn vele kleuren past onderstaande hoes in vrijwel elke kamer. Lees ook: Experimenteren met spijkerstof

Yogamathoes van mandalastof

Passend is ook een yogahoes van een van de Indiase mandaladoeken die Hindi-Bindi importeert.

Strijkplankhoes van sprei en oude handdoek

Eind april 2021 dacht ik dat ik alle mogelijke toepassingen voor versleten cq beschadigde handdoeken wel gezien had, (zie: ‘Van alles kun je met oude handdoeken’), maar tot mijn verrassing vond ik toch nog een onverwacht handige toepassing: een strijkplankhoes! Een gemiddelde omvang handdoek is precies groot genoeg als zachte onderdoek, kleurige lap eromheen, koord erdoor en klaar.

Mandolinetas gevoerd met versleten matrashoes

Deze blauw/witte hoes voor een mandoline is gevoerd met matrashoes, welke van zichzelf een dunne laag beschermend polyeter bevat. De binnenstof is van versleten spijkerstof, de buitenstof van een lap ecokatoen van de markt. Een knoop aan de bovenkant (nu open) zorgt voor bescherming van het hele instrument.

Instrumenthoes van mandala-doek

Onderstaande, dik gevoerde tas voor een Ganesh swaramandala (Indiaas snaarinstrument) maakte ik van dezelfde mandaladoek als waar ik de yogamathoes van maakte.

K